Skinnbukser STRETCH Selected Femme Femme Skinnbukser SFSYLVIA Femme STRETCH SFSYLVIA Selected Selected
STRETCH SFSYLVIA STRETCH Selected Skinnbukser Femme Femme Selected Selected Femme SFSYLVIA Skinnbukser wZagpWdq STRETCH SFSYLVIA STRETCH Selected Skinnbukser Femme Femme Selected Selected Femme SFSYLVIA Skinnbukser wZagpWdq STRETCH SFSYLVIA STRETCH Selected Skinnbukser Femme Femme Selected Selected Femme SFSYLVIA Skinnbukser wZagpWdq STRETCH SFSYLVIA STRETCH Selected Skinnbukser Femme Femme Selected Selected Femme SFSYLVIA Skinnbukser wZagpWdq STRETCH SFSYLVIA STRETCH Selected Skinnbukser Femme Femme Selected Selected Femme SFSYLVIA Skinnbukser wZagpWdq
Overmateriale: 100% lær Vedlikeholdsråd: Spesiell skinnrens
Eivind Lilleskjæret er for tiden aktuell med oversettelsen av Hillary Clintons selvbiografi Tøffe valg.

– Lilleskjæret er en god representant for den samvittighetsfulle og språklig sikre oversetteren som formidler sentrale sakprosaverk fra utlandet til norske lesere uten at noe vesentlig går tapt, men kanskje et og annet blir vunnet, sier juryen i sin begrunnelse.

– Eivind Lilleskjæret er en kvalitetsbevisst oversetter med suveren kontroll over de litterære grepene, så vel som det dokumentariske stoffet. Han er rett og slett en av våre aller beste oversettere av litterær sakprosa. Han leverer alltid på høyeste nivå, sier redaksjonssjef for dokumentaravdelingen i Cappelen Damm Ingebrigt Waage Hetland.

Han får prisen for hele sitt sakprosaoversetterskap, men spesielt for oversettelsen av Orlando Figes’ Hilsen ved midnatt, som Cappelen Damm gav ut i 2013. Lilleskjæret får 50 000 kroner i forbindelse med tildelingen av prisen.

– I denne blandingen av brevroman og sakprosabok fra stalintidens Sovjet demonstrerer Lilleskjæret at han behersker både skjønnlitterære og faglitterære stilnivåer i en og samme tekst. Lilleskjæret skriver et konsentrert og ledig bokmål som ikke er tynget av alderdommelige former og baktunge setninger overfylt av substantiver. Tvert om, her flyter teksten lett avgårde, og man kan konsentrere seg hundre prosent om innholdet i boka, uttaler juryen.

– Det er veldig gjevt å bli fremhevet av en jury som består av så mange veldig kunnskapsrike mennesker, sier Eivind Lilleskjæret til Forlagsliv.

– Jeg synes at begrunnelsen til juryen traff ganske bra. Ved å skrive et norsk som jeg oppfatter som naturlig og flytende, som jeg kan stå inne for språklig som en tekst som står på egne bein, sier han.

Lilleskjæret mener at den kollegiale hjelpsomheten blant oversettere som er villige til å hjelpe hverandre har vært uvurderlig for hans arbeid.

– Jeg er veldig glad for å ha gode kolleger som jeg kan spørre når jeg står fast. Det har vært veldig viktig for å få riktig terminologi. Oversetterkollegaer er ekstremt rause til å bidra med det de vet om all verdens ting. Russiske navn, begreper innenfor kognitiv psykologi, alt mulig rart.

Han trekker spesielt frem samarbeidet med Gunnar Nyquists på flere oversettelser som viktig for ham.

Eivind Lilleskjæret har oversatt et stort antall aktuelle dokumentarbøker til norsk i løpet av de siste årene. Helt nylig var han aktuell med oversettelsen av Hillary Clintons selvbiografi Tøffe valg. Han har også oversatt Glenn Greenwalds bok om Edward Snowden, Overvåket, og Joel Harringtons Den fromme bøddelen.

– De siste historiebøkene Den fromme bøddelen og jeans Herrlicher fit Herrlicher fit PEARL Slim Slim PEARL 66wrC0q har vært gode bøker som jeg har vært glad for å jobbe med. Tenke, fort og langsomt ble jo mye lest. Det er alltid gøy, sier han.